8 Mart 2009 Pazar
THKP-C(Acilciler) SEÇİMLERDE TAVIR
Kürdistanda DTP adaylarını
ülke sathında devrimci, demokrat, ilerici, güvenilir adayları destekleyeceğiz.
-Kemal Doğan’ın sorusu : “Devrimci Sosyalist kurumlar, 29 Mart yerel seçimlerinde ortak tavır alacağına dair bir açıklama gerçekleştirdi.
Açıklamayı DTP (Demokratik Toplum Partisi), ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi), EMEP (Emek Partisi), TKP (Türkiye Komünist Partisi), SDP (Sosyalist Demokrasi Partisi), EHP (Emekçi Hareket Partisi), DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi), Sosyalist Parti, Yeşiller Partisi, DİP Girişimi (Devrimci İşçi Partisi Girişimi), Halkevleri, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu), DHP (Demokratik Haklar Federasyonu), SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu), SEH (Sosyalist Emek Hareketi), TÖP (Toplumsal Özgürlük Platformu), Anti-Kapitalist, Teori ve Politika, Kaldıraç, HKM (Halk Kültür Merkezleri), Türkiye Gerçeği, Köz, Proletaryanın Kurtuluşu, 78’liler Girişimi hazırladı. Böyle bir çalışma Türkiye Devrimci Hareketine ne kazandırır ?”
THKP-C (Acilciler) Genel Sekreteri Mihrac Ural
7 Mart 2009
Böylesi bir çalışma Türkiye devrimci hareketine önemli kazanımlar sağlar. Ama bu mümkün mü?
Olumsuz objektif koşullara rağmen, bunu mümkün kılmak kararlı bir siyasi irade gereklidir.
Öncelikle, böylesi bir gişim gerçekleşir ve en azından 29 Mart 2009 seçimlerine ortak tavırla girerse, ülkemizin objektif koşullarında çok şeyin değiştiğine işaret eder. Böyle bir nesnel gerçekliğin var olması halinde, öznel açıdan belli olgunlukta bir siyasi irade ortaya çıkmış olur. Bu da bu kadar yapılanmanın bir araya gelebileceğini ve çok şeye kadir olduğunu gösterir. Önemli ve heyecan verici bir atılımdır. Ancak ülkemizin nesnel ve öznel koşulları bu ölçüde gelişmimişmiodir bunu doğru değerneldirmek gerek.
Türkiye devrimci hareketi böylesi bir halkayı bir tek kez yakaladı. 12 Eylül faşsit askeri darbesine karşı, Haziran 1982’de onu aşkın devrimci siyasi hareketin önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Faşizme Karşı Birleşik Direniş Cephesi (FKBDC) olmuştur. Ancak bu adım bile ne kararlılıkla sürdürüldü ne de buna benzer bir atılım tekrar edilebildi.
Böylesi girişimleri, ülkemiz devrimci hareketinin şu en olumsuz koşulunda, öznel eğilimlerin dinamliklerini de zorlayarak belli bir olayla ilgili, bu gün seçimlerle ilgili gerçekleştirmek mükündür, derim. Böylesi bir adım, devrimci hareketin tarihnden gelen iradevi birikimlerin zorlanmasıyla gündeme taşınabilir. Olumsuzlukları olumluya çevrimenin kanallarından biri halinede getirilebilir. Ama bunu bu gün seçimlerle ilgili olması gibi özgün olaylarla ilgiliele almaz da vehimlere kapılarak genelleştirirsek, sonuç vahim olur. Iradevi bir kırılma getirir ki, bunu tekrar toparlamak zor olur.
Böylesi bir iradevi beklentimiz haktır. Bu hakkı kazanmak için çok çaba sarfetmeliyiz. Bunun önemli ilkeleri bulunuyor. Bunların başında Anadolu mozayiğinin ihtiyaç duyduğu kadar özgürlük ve demokrasiden yana olmak milliyetçilik vebasının her türden belirtisine karşı kararlı bir duruş sergilemektir. Böylesi çok sayılı bir seçimde tutum birliklerinde bunu sağlamak çok olumludur, ama bunu başaracağımıza emin olmalıyız. Hayellerle gücümüzü tüketmemeliyiz.
SEÇİMLERDE TUTUMUMUZ
Son bir düello mahiyetinde geçecek olan 29 Mart 2009 yerel seçimleri, ortak ülkemizin siyasal kaderi üzerinde uzun yıllar etkisi olacak bir seçimdir. Bu seçimler özgürlük ve demokrasi güçleriyle, emperyalizmin "Yeni Osmanlıcılık" maceralarını bölgemiz halklarına dayatmaya çalışan kuklaları, ülkemizin siyasal gericiliği arasında cereyan edecektir.
Bu seçimlere etkin olarak katılmak, ülkemizin geleceğini belirlemeye bir katılım olacaktır. Bu katılımın gericiliğe dur demesi için, birliği ve beraberliği yükseltecek, ülkemizin farklılıklarını kapsayan ve onların acil taleplerini yerine getirme iradesini temsil edenleri göreve getirecek bir katılım olmalıdır.
Ülkemiz gerçekliğinde bu katılımın hedefi açık ve net olmalıdır. Kürdistan’da DTP'nin desteklenmesi, ülkemizin hala dik duran demokrasi güçlerinin iradesine bir katkıdır. Bu iradenin ülke sathındaki temsilcilerine oyların akması hayati öneme sahiptir. Gericiliği her alanda geriletmek için solun kendi aralarındaki ucuz rekabete değil, başarı kazanmayı sağlayacak birliklere yönelmeliyiz. Bir değil onlarca seçim olacak, gelecek kuşaklarımızın barış ve güvenlik içinde kendi farklılıklarını içselleştirmiş olarak yaşamaları için, demokrasi güçlerinin tüm etkinlikleri ortak hedefe, yerel seçimlerde en geniş başarı için konsantre etmeliyiz. Bu algının ifadesi de;
Kürdistan’da DTP adaylarını, ülke sathında devrimci, demokrat, ilerici, güvenilir adayları destekleyeceğimizi ilan ediyorum.
Bu belirlemenin kapsayıcılığı içinde önerilen geniş çaplı girişim paratik bir anlama sahip olur ve gerileyen devrimci gidişatımıza olumulu yönde katkı sağlayabilir.
Başarı dileklerimle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder